Wanneer kreeg uw ERP systeem een APK & beveiligings check?

ERP APKDe wereld om je heen staat niet stil, en je bedrijf ook niet. Je groeit en reorganiseert om je steeds weer aan te passen aan externe factoren. Het is dan ook cruciaal dat je bedrijfssoftware mee verandert.Want als je ERP systeem niet goed is afgestemd op de bedrijfssituatie, ontdek je niet waar eventuele knelpunten zitten of waar juist groeikansen liggen. AiTOL biedt een gratis(alleen geldig in regio Limburg) onsite check aan van uw ERP systeem waarbij met behulp van een checklist uw systeem wordt beoordeeld. Na de check krijgt u een rapport waarin verbetervoorstellen worden gedaan. 

Veranderingen vragen om een check-up

Het is belangrijk om regelmatig te checken of je IT-systemen nog toereikend zijn. Dat doe je het liefst op vaste tijden, net zoals een auto ook jaarlijks een APK moet krijgen. Maar het is ook essentieel om de boel weer eens onder de loep te nemen als er grote veranderingen plaatsvinden. Denk aan veranderingen als bedrijfsgroei, recessie, een fusie, overname of interne reorganisatie. Nieuwe concurrentie kan bijvoorbeeld ook een aanleiding zijn om te bekijken hoe je bedrijf een nieuw onderscheidend vermogen kan creëren. Het is belangrijk om juist op dit soort momenten opnieuw te bekijken hoe goed je huidige oplossingen aansluiten bij je nieuwe situatie.

Wat kun je zelf doen

Je kunt zelf al een goed begin maken door de juiste vragen te stellen:

  1. Zijn mijn rapportages betrouwbaar en consistent? (leverende rapporten de gevraagde informatie, en zijn de rapportages bruikbaar op mobiele apparaten)
  2. Maken we gebruik van nog niet (volledig) geautomatiseerde processen en onhandige werkmethodes?
  3. Is onze interne samenwerking en communicatie doeltreffend?
  4. In welke mate begrijpen de medewerkers de software en benutten we alle functionaliteiten?
  5. Hebben wij nog veel processen welke met papier worden (aan)gestuurd?

Hulptroepen inschakelen

Kun je de meeste van deze vragen zelf goed beantwoorden? Dan is dat een goed begin. Toch is het ook handig om eens met een expert te spreken; Een expert heeft kennis van je software, kent de mogelijkheden ervan als geen ander én weet ook wat andere vergelijkbare bedrijven hebben gedaan om hun processen te verbeteren.

Bovendien geeft een expert je vaak een nieuwe kijk op je bestaande processen. In sommige gevallen blijkt dat je bedrijf de huidige software ontgroeid is en dat het noodzakelijk is om een nieuw systeem in te voeren. Maar het is ook vaak voldoende om de bestaande software hier en daar te verfijnen, reorganiseren of aan te vullen met een aantal specifieke modules.

Heb je behoefte aan de deskundige blik van een expert neem dan contact op met AiTOL.